现在时间是:

寒假答案图片

百度分享按钮

当前位置:首 页 >> 人教英语教案>> 七年级英语>> 文章列表

My favorite subject is science.知识梳理

作者:佚名   发布时间:2010-11-27 09:48:25   浏览次数:991

My favorite subject is science.

知识梳理

词汇

science, physical, education, teacher, example, partner, city, Monday, Tuesday, Wednesday, Friday, finish, biology, gymnastics, strict, any, classmate ,assessment, note, sure

句型

1.-What’s your/her/her favorite subject?

    -My/His/Her favorite subject is art.

2.-What’s Ken’s favorite subject?

    -Her favorite subject is science.

3.-Why do you like math?

    -Because it’s interesting.

4.-Why does he/she like P.E?

-Because it’s exciting.

5.-Why do you like math and art?

    -Because they are interesting.

6.-What’s your mother’s favorite color?

    -Her favorite color is blue.

7.-Who is your science teacher?

    -My science teacher is Mr Baldwin.

8.-When do you have math?

    -I have math on Monday, Wednesday and Friday.

语法

1.              What引导的特殊疑问句的用法

2.              Why引导的特殊疑问句的用法

3.              Who引导的特殊疑问句的用法

4.              When引导的特殊疑问句的用法

重点难点

1.-Why do you like English?-Because it’s interesting.

由Why引导的问句,答语用 because.

2. make sb. tired

make sb./ sth.+形容词,使某人处于某种状态。例如:

He makes her happy.他让她很快乐。

They make our classroom tidy.他们把教室弄的很整洁。

3. I have math on Monday.

  on表示在具体某一天,包括星期几,某月某日:on July5,1978;on Sunday。

4.be strict with sb.对某人要求严格。例如:

  Our teacher is strict with us.老师对我们要求很严格。

  be strict in sth.对某物/事要求严格。例如:

  His father is strict in his work.他父亲对工作要求很严格。

5.be sure确信,确定。例如:

I’m sure you like some subjects. 我确定你喜欢一些学科。

单元达标

I. 找出划线部分读音与其他三个不同的单词

(    )1. A. city       B. finish     C. physical   D. science

(    )  2.A. subject    B. student    C. education  D. Tuesday

(    )  3.A. note      B. soda      C. cola       D. not

(    )  4.A. classmate  B. education  C. example   D. information

(    )  5.A. Monday   B. may      C. day       D. Kay

II.词组互译                    

1.踢足球            2.体育             3.喜欢的学科           

4.课后              5.上体操           6.在星期三           

7.be sure            8.for two hours      9.be strict with sb.     

10.art teacher          

III. 从II栏中选出I栏各句的回答

              I                               II

( )1. Does she like English?                A. Mr. Brown.

( )2. What time do you have history?         B. Biology.

( )3. What’s your favorite subject?           C. Because it’s interesting.

( )4. Who’s his art teacher?                 D. At 9:00.

( )5. Why do you like science?              E. Yes, she does.

IV. 根据汉语提示完成句子

1. When do you                 ?( 上数学)

    I have math                 . (在星期三)

2.                  he like         ? (他为什么喜欢生物课?)

               it’s         . (因为生物有趣。)

3.           is your           teacher? (你的科学老师是谁?)

4.         her                  ?(她最喜欢的科目是什么?)

It’s           . (是体育)

5. Watching TV is            . (无聊)

V. 单项选择

(   )1.        favorite subject is biology.

       A. His     B. He’s    C. He    D. Him

(   ) 2.I like biology and history.

      Why do you like          ?

       A .they    B. it      C. their    D. them

(   )3.Ann ________ English at 9:00 o’clock.

       A. has    B. have    C . takes   D. bring

(   )4.She          math         it’s boring.

       A. doesn’t likes, because    B. doesn’t like, and

       C. don’t like, and          D. doesn’t like, because

(   )5.After class I have gymnastics           two hours.

      A. at      B. for      C. on    D. in

(   )6.Our teacher is very strict          us.

      A. at      B. for      C. with   D. in

(   )7.        your favorite subject?

A.     What’s   B. What are    C. Who’s    D. Science

  (   )8. We usually play sports _______three hours every day.

        A. for   B. in   C. of   D. at

(   )9.Our English teacher is         her work.

A. strict with  B. strict in  C. is strict in  D. strict at

(   )10.In the gymnastics class, our teacher is always very strict and he           me very          .

A. make, tiring         B. makes, tired  

C. is make, tired        D. make, tired

VI. 用动词的适当形式填空

1.       He wants _____­­­___ (swim) in the pool.

2.       He likes _________(run ) in the morning.

3.       They often go _______( see ) an action movie.

4.       School usually _______(start) at 8:30 am and ________(finish) at 4:30 pm.

5.       Please _______( fill ) in the blanks.

VII. 选用方框里所给单词的正确形式填空

watch,  play,  have,  eat,  like,  have,  go

 John is always busy on Monday. At 8 o’clock he    1    math. He doesn’t    2     Chinese. At 9:00 he has English .He   3     English because it’s interesting. At 11:00 he has music. That’s his favorite subject! He   4   lunch at 12:00.In the afternoon he   5    sports. He   6    home at 4:00.He usually     7     TV after dinner.

VIII. 完成短文

It ______Tuesday. At 8:00 he _________( not have ) math. He _______(have) Chinese. Then at 9:00 he has science. It’s difficult, ______ interesting. Next at 10:00 he has history. It’s boring. But at 11:00 he has P.E. That’s ______ favorite subject. He _______ lunch at 12:00. After lunch, He has music, it’s relaxing. He _____ his music teacher, Mr. Morgan. He’s fun. All his classes _______ at 2:00. After class he has gymnastics _________ two hours. His teacher is very _______, and he _______ him very tired. But after that, he has Chinese history club. It’s ______ interesting.

 

能力测试

I.语音题,从A,B,C,D中选择一个读音与所给读音相同的选项

(   )1. [h]   A. white    B. who     C. where   D. when

(   )2. [Λ]  A. subject   B. duty     C. cute     D. Tuesday

(   )3. [I ]  A. day      B. today    C. play     D. Wednesday

(   )4. [аI]  A. finish    B. Friday   C. strict     D. miss

(   )5. [a:]  A. classmate B. dad      C. example  D. assessment

II. 词型训练

A.  The days of a week

____________  ____________  ______________  _____________ 

____________  ____________  ______________

B.      根据所给单词的首字母或汉意填空

1.       My partner doesn’t like ________ (科学)

2.       Jennifer’s ________ (最喜欢的) day is Friday, because he can play football.

3.       I like art very much. It’s __________ (有趣的)

4.       I am s______ you like some subjects.

5.       My m_______ teacher is Mr. Liu.

6.       I eat l_______ at twelve o’clock.

7.       He likes English because it is f______.

8.       We can play games on M_______ afternoon.

III. 选择填空

(  )1. Today we have _________.

      A. two new student   B. new two students 

      C. new two student   D. two new students

(   )2.It is time _____ go home.

A. for    B. and     C. to     D. about

(   )3.--_____ does she like music?   --Because it’s relaxing.

A. Why    B. What    C. Which    D. How

(   )4. I like ______ teacher, Miss Morgan.

A. I music   B. I music’s   C. my music    D. my music’s

(   )5. -- ______ can you see a map? -- On the wall.

A. Where    B. What   C. Who   D. Which

(   )6. I hate biology. It’s _______

A. interesting    B. relaxing    C. boring   D. fun

(   )7. ____ is a good subject.

A.     Baseball   B. Science   C. Comedy    D. Tuesday

(   )8.My friend ______ a Chinese lesson every day except Saturday and Sunday.

A. have     B. has       C. is      D. does

(   )9. _______ is your English teacher?

A. Where    B. What     C. How    D. Who

(   )10.-- When do you have math?

       -- I have it _____ Monday, Tuesday and Thursday.

A. in     B. at      C. on    D. of

IV.根据答语, 补全问句

1. -- ________ do you spell it?         – T-U-E-S-D-A-Y.

2.-- _______are my shoes?              --They are under the bed.

3.-- _______ ________ is your brother?    --He’s thirteen.

4. --________ man?                   --The one in the car.

5. --______ _______ is that car?          --It’s blue and white.

6. --_______ are you?                  --I’m fine. Thanks.

7. --______ do you have English?        --I have English on Monday, Wednesday and Friday.

8.--______ does he like math?           --Because it is difficult but fun.

9.--_______ ________ is it now?         --It’s seven thirty.

10.--_______ is that girl in red?          --She is my sister, June.

V.汉译英

1.我喜欢我们的语文老师,因为她很有趣。

____________________________________________________

2.每天我们真的很忙。

____________________________________________________

3.我们在星期三和星期五有体育课。

____________________________________________________

4.他最喜欢的学科是什么?科学。

____________________________________________________

5.我们的老师非常严格,他常使我很疲惫。

____________________________________________________

VI. 完型填空

My name is Li Ping . I am _1___ student of the No.3 Middle School. Our school is very big. It _2__ about four __3___ students. I am in Grade One. There _4___ four classes in Grade One. _5__ are fifty students in my class. Twenty-seven are boys. _6_ are girls. We study Chinese English, math and _7__ subjects. We have sports ___8___ the afternoon. Our teachers ___9_ very good teachers. They love _10__ work and love their students.

(    ) 1. A. a       B. an          C. the           D. /

(    )2. A. have     B. has         C. there has      D. there is

(    )3. A. hundred  B. hundred of   C. hundreds      D. a hundred

(    )4. A. are      B. is           C. has          D. have

(    )5. A. Here    B. There        C. Has          D. Have

(    )6.A. Four     B. Two         C. Twenty-one   D. Twenty-three

(    )7.A. other    B. others        C. the other      D. the

(    )8. A. on      B. at           C. in            D. of

(    )9. A. is      B. are           C. have         D. am

(    )10. A .them   B. they         C. their         D. theirs

VII.阅读理解

   David and his brother Grey don’t go to school in the morning. They go to school after lunch, at one o’clock. They have math at one-fifteen, David likes math because it’s interesting. Greg doesn’t like math. David and Greg have P.E. after math. They like the teacher, Mr. Green and they like P.E. because it’s fun. But Greg’s favorite subject is art and David’s favorite is music. He plays the piano and the violin.

 根据短文内容判断正(T) 或误(F)

(    )1. David and Greg have P.E. after math.

(    )2. David plays the piano.

(    )3. They go to school in the morning.

(    )4. They don’t like P.E. because it’s boring.

(    )5. Grey likes his art class.

VIII.写作. 根据给出的内容, 以My friend 为题,写一篇短文。

要求:以第三人称写, 用上所给的所有信息

姓名

Maria

最喜爱的颜色

 blue

年龄

14

水果

orange

年级

2

课程/原因

subject/interesting

班级

3

老师/原因

English teacher/fun

学校

No.18 Middle School

 电话

2725376

 

 

 

 

 

 

 

 

Unit5 单元达标 答案:

I.   1-5   D, A, D, C, A

II.  1.play soccer / football 2. physical education 3. favorite subject 4.after class 5. have gymnastics

6. on Wednesday 7. 确信8.两小时9. 对某人要求严格10.美术老师

III.  1-5 EDBAC

IV.  1.have math, on Wednesday

2. Why does, biology, Because, interesting

3. Who, science

4. What’s. favorite subject, P.E.

5. boring

V.  1-5 ADADB   6-10 CAABB

VI  1. to swim 2. running 3. see 4.starts, finishes 5. fill

VII.  1. has  2. have  3.likes   4.eats  5.plays  6.goes   7.watches

VIII.  is, doesn’t have, has, but, his, has/ eats, loves/likes, finish, for, strict, makes, really/so/very

能力测试 答案

I.   1. B  2. A   3. D   4. B    5. A

II.  A. Sunday   Monday   Tuesday   Wednesday   Thursday   Friday  Saturday

    B. 1. science  2 favorite   3. interesting   4. sure   5. math    6. lunch   7. fun   8. Monday

III.  1. D.  2. C  3. A  4. C.  5. A   6. C .  7. B   8. B  9. D   10. C

IV.  1. How  2. Where   3. How old   4. Which      5. What color  

6. How   7. When   8 .Why      9 What time   10. Who

I.                    1. I like our Chinese teacher , because she is very interesting.

2.We are really busy every day.

3. We have P.E. on Wednesday and Friday.

4. What’s his favorite subject? Science

5. Our teacher is very strict and he makes me very tired.

VI. 1. A  2. B   3. A  4. A   5.B   6. D   7. A   8. C   9. B   10 C

VII 1. T  2. T  3  F  4 F    5. T

VIII.              范文

My friend

     I have a good friend. Her name is Maria. She is 14 years old. She is in Class Three Grade Two. She is in No.18 Middle School. Her favorite color is blue. Her favorite fruit is oranges. She likes English very much, because it is very interesting. Her favorite teacher is her English teacher, Mr. Wang. He’s fun. Her telephone number is 2725376 . She is a good student.

               

 

 

 

 







上一篇:没有了    下一篇:没有了

Copyright ©2017    草根教案 All Right Reserved.

Powered by LingCms 版权所有 © 2005-2017 Lingd.Net..